Празновање Ваведења у Шипову

Празновање Ваведења у Шипову
Празновање Ваведења у Шипову
Празновање Ваведења у Шипову
Празновање Ваведења у Шипову

На празник Ваведења Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије служио је свету архијерејску Литургију у храму Рођења Светог Јована Крститеља у Шипову. Епископу Атанасију саслуживали су старешина храма протојереј-ставрофор Раде Савић, јереј Жељко Ракита и ђакони Никола Перковић и Митар Керлец.

После возгласа „Са страхом Божјим, вијером и љубављу приступит!“, светом причешћу приступио је велики број верника, старих и младих.

У обраћању народу на крају свете Литургије Епископ је честитао празник и обратио се пригодном беседом младима, првенствено деци, и позвао их да своје узрастање и учење увек јачају молитвом и молитвеним сабирањем у светом храму.

Сабрање у храм Светог Јована Крститеља у Шипову, тиме што је био преиспуњен верницима, старима и младима, нарочито учешћем деце у богослужењу, кроз њихово увежбано певање, а посебно учешће великог броја народа у светом причешћу, показало је да је Шипово витална и чврста православна заједница, која успешно одолева свим искушењима времена.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка