Предавање о парохији на Малти

Предавање о парохији на Малти
Предавање о парохији на Малти
Предавање о парохији на Малти
Предавање о парохији на Малти

У недељу, 29. марта 2015. године, у сали Црквене општине Светог Саве у Бечу одржано је предавање о острву Малти, тачније о историји острва, доласку хришћанства, о животу и раду парохије Светог апостола Павла и Светог Николе, која је од 2014. године у саставу Епархије аустријско-швајцарске. Предавању је присуствовао Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј, бечко свештенство и велики број верника, а предавач је био генерални секретар малтешке парохије г. Бобан Јовановић.

У потрази за бољим условима живота, на Малту се током задњих деценија доселило доста Срба. Многи од њих покушавају да овде уреде свој социјални положај и да обезбеде трајни боравак. Господин Јовановић је нагласио значај прве канонске посете епископа Андреја Малти за развој црквеног живота парохије, када је поред свете Литургије, вечерње службе и предавања о духовном животу наше Цркве, учинио значајну посету надбискупу Чарлсу Шиклуни и градоначелнику Валете Алексеју Динглију.

Присутни слушаоци су били задовољни предавањем, јер су могли да чују о животу једне од најудаљенијих и најмлађих парохија Епархије аустријско-швајцарске. Постављена су и многа интересантна питања, а по завршетку је владика Андреј захвалио господину Јовановићу на интересантном предавању, а свештенству и народу на труду и пажњи.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска