Предавање оца Милоша Весина у Бечу

Предавање оца Милоша Весина у Бечу
Предавање оца Милоша Весина у Бечу
Предавање оца Милоша Весина у Бечу
Предавање оца Милоша Весина у Бечу

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја, а на позив Управе храма Васкрсења Христовог из Беча, у суботу, 20. маја 2017. године, професор Богословског факултета у Либертвилу, протојереј-ставрофор др Милош Весин из Чикага, служио је васкрсно вечерње и потом одржао предавање на тему Љубав све побеђује.

Предавању је присуствовало братство храма, гост из Београда, отац Јован Јоцковић и велики број верника из Беча и околине.

Централна тема предавања била је апостолска Химна Љубави (1. Кор. 13), коју је отац Милош протумачио ослањајући се на отачке егзегезе и своје слово допунио многим аутентичним догађајима из свог живота, због чега је публици било лако да разуме и саживи се са његовим искуствима, која су проткана љубављу и представљају прави пример хришћанског поступања и понашања у савременом свету.

На крају предавања, настојатељ храма, отац Драго Вујић, захвалио се уваженом предавачу и драгом госту, а уједно и свима који су одвојили своје време и уложили труд да дођу у храм и чују дивне речи поуке.

Сутрадан, 21. маја, у Недељу о слепоме, отац Милош началствовао је светом Литургијом, уз саслужење свештеника и ђакона храма Васкрсења и надахнуто беседио о љубави Божијој према своме народу.

Видео линк предавања: https://www.youtube.com/watch?v=gaQYh9tymtU&feature=youtu.be

Извор: Епархија аустријско-швајцарска