Предавање у Кушићима код Ивањице

Предавање у Кушићима код Ивањице
Предавање у Кушићима код Ивањице
Предавање у Кушићима код Ивањице
Предавање у Кушићима код Ивањице

На дан Светог архиђакона Стефана, 9. јануара 2016. године, са благословом моравичког намесника протојереја Гмитра Милуновића, ивањички вероучитељ Јован Кушић одржао је предавање у месту Кушићи у хотелу „Мајор“, недалеко од Ивањице. Тема предавања је била личност Патријарха српског Павла а повод за ову прилику је био сусрет са ученицима Основне школе „Ђура Јакшић“ из Српске Црње који су били у пратњи вероучитеља Драгана Стојишина, директорке и наставника те школе.

Уводни део предавања је започет разговором са ученицима на претходно поменуту тему. Затим, било је више речи о животу самог патријарха Павла, његовом детињству, постављању за Епископа рашко-призренског, потом Патријарха српског, његовом раду и значају за Цркву. Посебан утисак на децу оставио је сам начин Патријарховог живота, његова истрајност у вери и однос који је имао према Србима и Албанцима на Косову и Метохији. Предавање је завршено подсећањем на речи Патријархове да је циљ живота увек и пре свега да будемо људи.

Ово дружење у оквиру божићних празника окончано је пријатним разговорима са наставним кадром и децом, а самим ученицима су подељене књиге о животу и делу Патријарха Павла.

Извор: Епархја жичка