Председник Бугарске код јерменског Патријарха

До посете председника Бугарске Румена Радева Врховном Католикосу и Патријарху свих Јермена дошло је у оквиру посете ове високе бугарске делегације Јерменији. Католикос свих Јермена изразио је захвалност бугарским властима на брижљивом односу према јерменској заједници и јерменској епархији, која у овој земљи може слободно да исповеда своју веру и негује свој национални идентитет, будући да је део интегралног дела бугарског друштва. Његова Светосг је ово приметио да се ово лично уверио у току своје архипастирске посете Бугарској раније.

Бугарски председник је навео да ће његова посета Јерменији проширити и ојачати бугарско-јерменске односе. Говорећи о јерменској заједници у Бугарској, бугарски председник је нагласио да се она самостално развија и да је притом потпуно интегрисана у друштвени живот, тако да Јермени држе водеће улоге у култури и другим сферама.

Јерменски поглавар Јерменске Цркве је испоручио најбоље жеље предстојатељу Бугарске Цркве, Његовој Светости Патријарху Неофиту, приметивши да ће ове две Цркве и убудуће неговати пријатељство између Јермена и Бугара.

Извор: ОСР