10. Светски конгрес породица у Тбилисију

Председник Џорџ Буш, православни Патријарх Илија (Католикос-Патријарх све Грузије), Леван Васаџе (председник 10. Светског конгреса породица и председавајући Грузијског демографског друштва 21), и др Алан Карлсон (оснивач, Светски конгрес породица, председник емеритус, Хоуардов центар за породице, религију и друштво; бивши гостујући професор с Хилсдејл колеџа) поздравили су делегате на свечаности отварања Светског конгреса породица у Филхармонијској концертној сали у Тбилисију. Патријарх Илија је отворио конгрес и поздравио више од 2.000 делегата из више од 50 земаља. 

Бивши председник САД Џорџ Буш такође је послао своју писану подршку и најбоље жеље за успехом овом скупу. Бивши амерички председник такође ће добити награду „Фамилиа ет Цивитас“ (Породица и демократија) за њихов рад у корист живота ради изградње културе живљења. Тема десетог јубилеја, 10. светског конгреса породица је „Цивилизација на раскрсници: природна породица као бастион слободе и људских вредности“.

Светски конгрес породица уједињује лидере света у одбрани породице, вере и слободе: 1) потврђивањем Јединствене декларације УН о људским правима, 2) промовисањем природне породице као основне и једине одрживе јединке друштва и 3) одбраном поноса и светости сваког људског живота од зачећа до природне смрти.

Ова награда долази деценију након што су Грузијци славили и одали почаст председнику Бушу давањем имена аутопуту до међународног аеродрома у Тбилисију „Џорџ В. Буш“.

Извор: Православие.ру (превод – Информативна служба СПЦ)