Председник Хрватске код митрополита Јована

У петак, 3. јануара 2014. године у просторијама Митрополије у Загребу, Његово Високопреосвештенство Митрополит загребачко-љубљански г. Јован примио је предсједника Републике Хрватске проф. др Иву Јосиповића. Са предсједником су били проф. др Анкица Мариновић, савјетница предсједника за знаност,  високо образовање и вјерске заједнице и проф. др Стјепо Бартулица, повјереник за вјерске заједнице.

Предсједник Јосиповић је поздравио Митрополита поздравом Христос се роди, честитао Божић и Нову 2014. годину. У угодном једночасовном разговору, предсједник се интересовао за рад Српске Православне Цркве у Хрватској у години за нама и похвалио односе међу вјерским заједницама. Митрополит Јован се захвалио предсједнику што је издвојио вријеме за сусрет на почетку 2014. године и уочи предстојећих Божићних празника и пожелио му успјех на државним пословима.

Уз лијепе жеље, размјењени су и пригодни дарови, и упућен Божићни поздрав предсједника Јосиповића свим епископима, свештеницима и вјерницима Српске Православне Цркве у Републици Хрватској.

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска