Председник Пољске потписао нацрт амандмана који забрањује да геј парови усвајају децу

Photo: bangkokpost.comСамо неколико дана након што је руски народ гласао за пакет уставних амандмана који садржи дефиницију брака као заједнице једног мушкарца и једне жене, пољски председник Андреј Дуда потписао је нацрт уставног амандмана за његову земљу такође с циљем заштите установе породице.

Наиме, председник Дуда је потписао нацрт амандмана 6. јула 2020. штитећи усвајање деце од стране истополних парова. После потписивања документа председник је објаснио да постоји закон који диктира да можете усвојити „само малолетника и само у његову корист. "

С председниковог стола предлог измене Устава биће достављен Доњем дому пољског Парламента (Сејм), који ће размотрити председников предлог да „особа која је у супружничком односу са особом истог пола не може “ усвојити дете.

Очекује се да ће закон у Сејму бити усвојен, јер владајућа Странка права и правде, која је Дуда именовала за председника, има већину у комори.

Председник државе је такође нагласио да се више од 70% пољског друштва слаже са предложеним амандманом. Истополни бракови су забрањени у Пољској, а Дуда је обећао да неће дозволити да се такви бракови региструју све док је он на власти. Тренутно се кандидује за свој други мандат.

„Веома сам срећан што могу испунити своје обећање. Пре свега, радостан сам што проводим своја предизборна обећања - за подршку пољским породицама и заштиту деце. Деца ће бити заштићена од усвајања истополних, хомосексуалних парова “, додао је пољски председник.

Прошлог месеца председник Дуда се такође заложио да ће забранити наставу ЛГБТ идеологије у школама, називајући је гором од комунизма.

Извор: Orthochristian.com (са енглеског Информативна служба СПЦ)