Председник Порошенко захвалио митрополиту Онуфрију на пружању хуманитарне помоћи

Његово Блаженство митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије, предстојатељ Украјинске Православне Цркве, састао се са украјинским председником Петром Порошенком у суботу 20.1.2018.г., у председничкој канцеларији. Састанку је присуствовала председникова представница у Трилателарној контакт групи Ирина Гарашено. Тема састанка била је процес ослобађања украјинских ратних заробљеника који се налазе на територијама које нису под украјинском контролом, извештава званичан сајт председника Украјине.

Током састанка председник Порошенко је захвалио митрополиту Онуфрије и васколикој Украјинској Православној Цркви на његовој настојањима да се уреди ослобађање заробљника и  пружи им хуманитарна помоћ.

Напорима Украјинске Православне Цркве и посредовањем Његове Светости патријарха московског и све Русије Кирила, Кијев је ослободио 306 заробљеника, док је њих 73 ослобођено и предато Украјини 27. децембра 2017.г. Ослобођени заробљеници захвалили су Његовом Блаженству и замолили за помоћ у ослобађању оних који су oстали као ратни заробљеници.

Извор: ОrthoChristian.com