Председник Републике Српске посетио на ВМА Патријарха Српског

Република Српска Председник Републике Српске др Рајко Кузмановић, у пратњи господина Млађена Цицовића, директора Представништва ове Републике у Београду, посетио је јутрос на Војно-медицинској академији у Београду Његову Светост Патријарха Српског Г. Павла.

Председник Кузмановић је у име своје, органа Републике Српске и у име народа пренео поздраве и искрене жеље Његовој Светости нагласивши да га народ Републике Српске веома поштује и воли и моли се Богу за његово добро здравље и дуг живот. Председник је Његовој Светости, такође, уручио књигу Николе Кољевића "Како је настала Република Српска" у два тома.

У посвети на књизи написано је: "Његовој Светости Патријарху Српском Господину Павлу, са дубоким поштовањем и најискренијим жељама за успјешан опоравак. Српски народ у Републици Српској и БиХ у мислима је са Вама, као што сте Ви увијек били уз нас, пружајући нам савјет, утјеху и благослов, молећи се Богу да пронађемо спасење и мир у најтежим тренуцима наше најновије историје. Нека Вам Господ Бог подари снагу да, на радост свих нас, наставите да проповиједате и поучавате наш народ хришћанским вредностима и врлинама. Председник Републике Српске, Рајко Кузмановић."

Његова Светост је захвалио Председнику на лепим речима и на примљеном дару рекавши: "Пренесите мој благослов, поздрав и захвалност на лепим жељама српском народу у Републици Српској и БиХ и свим људима добре воље."

Овом сусрету је присуствовао Његово Вископреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије, који је предходно причестио Његову Светост, и Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Атанасије, викар Његове Светости.

У посети Његовој Светости био је и министар вера у Влади Републике Србије господин Богољуб Шијаковић.