Председник Тадић посетио манастир Дечани

Председник Србије Борис Тадић упутио је данас васкршњу поруку мира изманастира Високи Дечани. - Без мира не можемо обезбедити пристојан живот, безверовања у мир не можемо нормално живети, поручио је председник Тадић. Председник је посетиоДечане, упркос противљењу косовских власти. Поглавару СПЦ Његовој Светости Патријарху српском Г. Павлу,црквеним великодостојницима, свештенству и свим грађанима, председник Тадић је честитао наступајући празник Васкрсења Господњег.

Председник Србије Борис Тадић је у манастиру Високи Дечани упутио свим православнимверницима и свим житељима Косова и Метохије, без обзира на њихову вероисповест,ускршњу поруку мира.

"Данас је Велики Петак. За све хришћане ово је дан туге, алиистовремено и дан наде, наде у ускрснуће Христово, и наде за све људе којиприпадају хришћанству", изјавио је Тадић по доласку у манастир.

"Моја порука јесте порука мира, мира за Србе, мира за Албанце, за свељуде који живе на Косову, у нашој Србији. Без мира не можемо обезбедитипристојан живот, без веровања у мир не можемо ни нормално живети. Ово је данкада не треба да буде гнева и када не треба да буде мржње", поручио јепредседник Тадић. Уз председника Тадића, манастир Високи Дечани посетио је и министар за КиМГоран Богдановић.

Тадића је дочекао Његово Преосвештенство Епископ липљански Г. Теодосије, игуман манастира, након чега сепредседник поклонио моштима Светог Стефана Дечанског, средњовековног српскогмонарха под чијим је ктиторством манастир грађен између 1327. и 1335. године.

Поводом Великог петка, председник Тадић и министар Богдановић ће заједно сабратством манастира присуствовати обреду изношења плаштанице.

Извор: РТС, фото: Фонет