Представљен 12. број школског часописа „Растко“

Основна школа „17.октобар“ из Јагодине издала је 12. број школског часописа „Растко“. Да подсетимо часопис излази са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Јована. По одобрењу директора школе г-ђе Биљане Милановић, а уз сагласност координатора за веронауку  намесништва беличког, јереја Миломира Тодоровића, главни и одговорни уредник часописа је вероучитељ Борис Милосављевић.

У почетку беше реч - она која нам кроз векове срце снажи и душу блажи, помаже да опстанемо и не посустанемо, буди доброту и човекољубље и осигурава трајање. Од најлепших и најтоплијих речи наших ђака саткан је и овај број ''Растка''.

Часопис је представљен на Савиндан у мултимедијалној сали ОШ ''17. октобар'' уз присуство многобројних гостију, ђака, наставника и вероучитеља.

У настојању да буду прави новинари - професионалци, чланови новинарске секције припремили су за читаоце ексклузивни интервју са Иваном Максимовић, добитницом сребрне медаље у стрељаштву на Олимпијади у Лондону, која је, као и увек, срдачна и ведра поделила са нама своје жеље, радости, планове и очекивања. Часопис нас упознаје са биографијом патријарха Павла, а прочитаћете и шта су дарежљивост и милосрђе, сазнаћете више о празнику Сретења Господњег, почецима словенске писмености, манастиру Градац, пријатељству, племенитости, љубави...

Треба истаћи да је у оквиру овог броја изашао и чланак професора историје Нинослава Станојловића о Војиславу Илићу Млађем. Недовољно се зна да је овај аутор једне од најпознатије и најизвођеније песме о Светом Сави једно време живео у Јагодини.

Уз подршку уредника, вероучитеља Бориса Милосављевића и осталих сарадника, творци часописа ''Растко'' доказују да су наши најбољи учитељи, а речи њихове исцељују сваки тренутак и лепшом и бољом чине нашу реалност.

Извор: Епархија шумадијска