Представљена дела Патријарха српског Г. Павла

Синоћ је у препуној Коларчевој задужбини у Београду представљено друго допуњено тротомно издање књиге Његове Светости Патријарха српског Г. Павла Да нам буду јаснија нека питања наше вере. О књизи су говорили Високопреосвећени Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије, академик Матија Бећковић и др Димитрије Стефановић.

Високопреосвећени Митрополит Амфилохије је истакао како пажљивим ишчитавањем Патријархових одговора на различита питања о вери можемо да закључимо да је реч о прворазредном научном делу, иако сам аутор није желео да себе представи као научника. Као велики духовник, Патријарх је сваком питању прилазио аналитички и детаљно, што показује да је свакој теми придавао исти значај. Ова тротомна књига није смао сведочанство о времену, питањима о вери, него и о самом аутору. Одговорима на библијске, литургичке, богословске и опште теме из живота хришћана Патријарх је израстао у једног од највећих писаца на српском језику. Овим делом Патријарх српски Г. Павле је дао изузетан допринос српском богословљу, култури и Православљу.

Др Димитрије Стефановић је после првог читања књиге захвалио Богу што нам је даривао Првојерејаха као што је Патријарх Павле. Он је успео да Српску Православну Цркву у најтежа времена за српски род у новијој историји, води тихо и мудро.

На крају, академик Матија Бећковић се надовезао на речи др Стефановића - нико није у бучнијем времену говорио тише, а да се чуло даље. Нико није говорио мање, а да је рекао више. Нико у безочније време није дуже и спокојније гледао истини у очи.

На представљању Патријархове тротомне књиге приказан је и инсерт из емисије Док анђели спавају, у којој је гост био Патријарх Павле.

У фоајеу Коларчеве задужбине отворена је изложва светлописа Драгана С. Танасијевића, из фотомонографије Патријарх Павле 1994-2007.

Организатор представљања Патријархове књиге је Издавачки фонд Архиепископије београдско-карловачке Српске Православне Цркве, а покровитељ Министартсво вера Републике Србије.