Представљена Матица српска у Бару

Српско културно друштво Слово љубве из Бара организовало је 16. априла 2018. године у малој сали барског Дворца краља Николе представљање Матице српске Друштва чланова у Црној Гори. У промоцији Матице српске учествовали су проф. др Јелица Стојановић, председник, доц. др Драго Перовић, члан Извршног одбора, мр Милорад Дурутовић, члан Извршног одбора, као и аутори који су издавали књиге у окриљу овог Друштва протојереј Слободан Бобан Јокић, Јанко Јелић и Радинко Крулановић. Промоцију је обогатила пијанисткиња Душанка Јарамаз.

Матица српска - Друштво чланова у Црној Гори основана је као научно и стручно невладино удружење 17. јула 2010. године у Подгорици. Одлуку о оснивању Друштва донели су чланови Матице српске који живе у Црној Гори, што је подржано од стране Управног одбора Матице српске из Новог Сада.

Друштво је основано у циљу неговања духовног и културног живота, развијања и промовисања књижевности, уметности и науке. Друштво негује, развија и проучава језик и културу српског народа, без обзира на то у којим државама његови припадници живе, као и његове културне, научне и друге везе са словенским, суседним и другим народима у свету.

Извор: Митрополија црногорско-примроска