Представљена монографија Манастир Рмањ

Монографија РмањУ Централном дому Војске Србије 17. новембра 2008. године са почетком у 19 часова одржана је промоција монографије Манастир Рмањ аутора Радована Пилиповића. О књизи су говорили Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Г. Хризостом Јевић, настојатељ манастира архимандрит Серафим Кужић, др Никица Грубор, протојереј-ставрофор др Радомир Поповић и аутор.

монографијаУметничи део програма започео је духовном песмом коју је извео Хор Свети апостол Андреј Првозвани из Батајнице. Програм су употпуниле изворне песме у извођењу Певачке групе Пилипенда, као и Светлане Стевић и Светлане Спајић. Историја Рмња је представљена кроз кратак филм који је приказао мученички ход ове светиње у Босанској Крајини, али и све лепоте природног окружења у Мартин Броду.

МонографијаВелика дворана Дома Војске била је испуњена до последњег места, а својим присуством промоцију прве рмањске монографије увеличачи су Епископи: Сремски Г. Василије, Британско-скандинавски Г. Доситеј, Источноамерички Г. Митрофан и Епископ за Америку и Канаду Митрополије новограчаничке Г. Лонгин.

Овом монографијом Рмањ, знаменити манастир на северу Тромеђе, отргнут је из историјског заборава. Књига која је представљена остаће референтан спис за историју Босанске Крајине и суседства.