Представљена нова књига у издању Епархије бачке - Личност и ерос, Христо Јанарас

БЕСЕДА, издавачка установа православне Епархије бачке припремила је за овогодишњи београдски сајам књига још једно ексклузивно издање. Овога пута реч je о књизи познатог православног богослова и философа Христа Јанараса. Поред неколико до сада објављених наслова овог познатог аутора (Азбучник вере, Метафизика тела, Истина и јединство Цркве), наша издавачка кућа приредила је књигу ЛИЧНОСТ И ЕРОС.

Промоција књиге ЛИЧНОСТ И ЕРОС одржана је у уторак, 27. октобра, у Амфитеатру почасног госта, у хали 1 београдског сајма, са почетком у 19 часова.

Почасни гост, господин Христо Јанарас представио је своје дело заједно са Његовим Преосвештенством Епископом бачким Г. др Иринејем, уредником издања, и протојерејем-ставрофором др Владаном Перишићем, професором Православног богословског факултета Универзитета у Београду.

 

Уводна реч Епископа бачког др Иринеја

Беседа протојереја-ставрофора др Владана Перишића

Беседа проф. др Петра Јевремовића

Реч аутора проф. др Христа Јанараса

У среду, 28. октобра, на истом месту, у Амфитеатру почасног госта, са почетком у 12 часова, професор Јанарас ће одржати предавање на тему Књижевност и метафизика у грчкој и српској традицији.