Представљене нове књиге Митрополита загребачко-љубљанског Г. Јована

У музеју Митрополије загребачко - љубљанске представљена су нова издања епархијског управног одбора: Римске Папе, Месијанска пророчанства (у Светом писму Старог завета) и Смисао страдања праведника по књизи о Јову, аутора Митрополита загребачко-љубљанског Господина Јована.

Предавање о овим делима одржали су протојереј-ставрофор Проф. др. Радомир Поповић (Богословски факултет у Београду), протођакон Радомир Ракић и Господин Градимир Станић из Београда. На почетку предавања, Митрополит Јован поздравио је присутне госте и одликовао их орденом Катарине Кантакузине Бранковић II реда за уложени труд и помоћ око реализације ових дела. Професор Радомир Поповић представио је књигу Римске Папе, нагласивши труд Митрополита Јована који је скупио доста података о римским епископима веома важан за историју хришћанске цркве. Књигу, Месијанска Пророчанства присутнима представио је Проф. Радомир Ракић који је нагласио да је потребно познавати Стари завет како би се лакше проучавао Нови завет Светог Писма. Књигу Смисао страдања праведника по књизи о Јову, представио је Господин Градимир Станић који је нагласио да је тема ове књиге захтеван посао, пун питања на који је Високопреосвећени Митрополит Јован дао истински одговор. После одржаног предавања присутни су постављали питања професорима.

На крају предавања, Митрополит Јован укратко је изложио резиме свих поменутих дела и најавио промоцију монографије живописа Саборног храма, 25. априла 2009. године. Гост и предавач биће аутор живописа Господин Николај Мухин.

Извор: Епархија загребачко-љубљанска