Представници ХO ”Срби за Србе” посетили Патријарха

Чланови Хуманитарне организације ”Срби за Србе”, која ове године слави десетогодишњицу постојања и рада, посетили су 30. децембра 2015. године Његову Светост Патријарха српског г. Иринеја у Патријаршији српској у Београду.

У веома срдачном сусрету чланови ХО ”Срби за Србе” упознали Свјатјејшег са активностима организације која је за деценију свог постојања и доброчинитељског рада прикупила 1,3 милиона евра донација којима је обезбедила социјалну помоћ за више од 1.400 сиромашних и угрожених српских породица широм Балкана са преко 10.000 деце.

ХО ”Срби за Србе” је званично регистрована у Србији, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Аустрији, Швајцарској, Немачкој, Канади и Сједињеним Америчким Државама, уз организована представништва у Аустралији, Шведској и Холандији. Истакавши посебну захвалност за помоћ и сарадњу Српској Правосолавној Цркви и Његовој Светости на охрабрењу и благослову за њихов рад, чланови ХО ”Срби за Србе” су Патријарху уручили грамату као сведочанство о узајамној сарадњи и бризи која постоји још од самих почетака рада организације. Чланови ХО ”Срби за Србе” представили су и најавили своју традиционалну Божићну акцију чији је циљ прикупљање и допремање неопходне помоћи за угрожену децу и породице широм Балкана.