Представницима медија најављен Васкршњи сајам

Представницима медија најављен Васкршњи сајам
Представницима медија најављен Васкршњи сајам
Представницима медија најављен Васкршњи сајам
Представницима медија најављен Васкршњи сајам

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја у Београду ће, од 27. марта до 8. априла 2012. године, бити одржан Васкршњи сајам. На конференцији за медије сазваној тим поводом у Српској Патријаршији, Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Атанасије, викар Патријархов, је рекао да је пред нама највећи хришћански празник Васкрсење Господње и да Архиепископија београдско-карловачка организује велику културно-духовну манифестацију како би пажњу Београђана усмерила ка овом празнику.

Васкршњи сајам ће отворити Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј. Преосвећени Владика је упознао представнике медија са гостима, садржајима и најинетресантнијим издањима која ће бити представљена на Васршњем сајму.

Организатори се надају да ће предстојећа духовна гозба бити на корист житеља српске престонице и позивају Београђане да буду драги гости и да сви заједно у радоси дочекамо васкрслог Господа Исуса Христа. Г. Градимир Станић је, у име организатора, истакао да је иницијатор ове духовне манифестације г. Зоран Вучић, и најавио учешће деце и Академије Српске Православне Цркве са малим школама иконописа и калиграфије. Он је нагласио да је васкрши сајам међународног карактера јер учествују гости из Грчке и Румуније, као и да организатори немају претензије да буду конкуренти традиционалном београдском Сајму књига, већ да им је жеља да Српска Православна Црква радосне празнике Божић и Васкрс приближи саврменом човеку.

Овом приликом представницма медија је достављен детаљан програм сајамских дешавања који можете преузети ОВДЕ у pdf формату.

Г-ђа Радмила Мишев, уредник Светосавског звонца, најавила је дечје представе о Божићу и нашим славним прецима, као и изложбу радова ученика вождовачких основних школа на тему Немањине задужбине. 

У име НВО Наша Србија, г. Зоран Стефановић је најавио културне програме којима ће се ова организација представити на сајму. Циклуси под називом Српски код, духовни темељ и Оживљено сликом предвиђени су у 40 термина са око 80 сати програма и дешавања.