Верски представници у Европском парламенту

Представници Европског парламента сусрели су се 24. марта 2015. године са верским представницима Европе у Бриселу. Тема њиховог састанка била је „Повећање верског радикализма и фундаментализма и улога међуверског дијалога у промовисању толеранције и поштовања према људском достојанству.“

Учесници су разговарали о различитим аспектима проблема верског радикализма, одређени елементи европске политике против радилакизма, и система међународног надгледања и благовременог упозорења верских заједница у вези могућих претњи.

На конференцији је присуствовао осим других учесника и протојереј Димитри Сизоненко, званични представник Руске Православне Цркве у европским међународним институцијама у Бриселу.

Обраћања представника Одбора католичких бискупских конференција, других Цркава и верских заједница одржана су током панел дискусија.

Председник Европског парламента Мартин Шулц рекао је у завршном говору да је било неопходно да се развије дијалог са људима различитих уверења ради добра мирољубивог суживота који се заснива на међусобном поштовању.

Извор: православие.ру