Представник Московске Патријаршије се сусрео са потпредсједником САД

У четвртак 10. марта предсједник Одјељења за спољне црквене везе Московске Патријаршије, митрополит Волоколамски Иларион, посјетио је резиденцију амбасадора Сједињених Америчких Држава у Руској Федерацији, гдје се сусрео са америчким потпредсједником Џозефом Бајденом, који се налази у радној посјети Русији. У пратњи митрополита Илариона био је и представник Православне Цркве у Америци при Московској Патријаршији, архимандрит Закхеј (Вуд).

Митрополит Иларион је током сусрета говорио о Руској Православној Цркви и њеним спољним односима, међу којима и односима са православним јурисдикцијама на Америчком континенту, као и о животу парохија Московске Патријаршије у САД.

Господин Бајден је изразио жељу да се сусретне са митрополитом Иларионом током једне од његових наредних посјета Сједињеним Државама, да би подробније поразговарали о започетим темама.

Владика је потпредсједнику Бајдену, у знак сјећања на њихов сусрет, поклонио своју књигу „Православно свједочанство у савременом свијету" на енглеском језику.

Извор: Митрополија црногорско-приморска