Представник Руске Цркве посетио сиријску поморску параду

Представник Патријарха Московског и све Русије посетио је у недељу поморску параду у прелепој сиријској луци Тартус, на Средоземном мору.

Игуман Арсеније Соколов, представник Патријарха московског при Антиохијској Патријаршији, присуствовао је 28. јула 2019. паради на позив команданта Руских оружаних снага у Сиријској Арапској Републици, генерал-пуковника А.Н. Серђукова.

У водама луке Тартус одржана је поморска парада у част Дана морнарице, која се ове године подударила са Даном крштења Руса.

Генерал-пуковник Серђуков, ванредни и опуномоћени амбасадор Русије у Сирији А.В. Ефимов, отац Арсеније, представници морнаричке команде Русије и Сирије, као и гувернер сиријске покрајине Латакија и градоначелник Тартуса, пловили су на броду „Новоросијск“ поред парадирајућих руских ратних бродова, а затим се укрцали на фрегату „Адмирал Григорович“ и имали обилазак брода.

Отац Арсеније је такође био у пратњи руске хуманитарне делегације која се прошле недеље састала са Његовим Блаженством патријархом антиохијским и свег Истока Јованом Х.

Извор: Orthochristian.com