Преображење у Колумбусу

Преображење у Колумбусу
Преображење у Колумбусу
Преображење у Колумбусу
Преображење у Колумбусу

У недељу 19, августа 2018, црква Св. Стефана Дечанског у Колумбусу је торжествено прославила празник Преображења Господа нашега Исуса Христа. Како то обично и бива на овај свети и велики празник, храм Господњи је био испуњен благочестивим народом који се окупио у великом броју на Славу Божију и на спасење душа својих. Како то освештана црквена традиција и народни обичаји налажу на овај свети празник; грожђе и друго воће се доноси у храм Господњи као уздарје и принос у знак захвалности Богу за сва добра којима нас свакодневно изобилно дарује. У току свете Литургије благочестиви народ се окрепио Телом и Крвљу Господњом а након свете Службе и приносима грожђа и другог воћа које   је за ову прилику припремила протиница Дејана Кисин.

Након свете Литургије, већи број парохијана са оцем Исаком се организовано упутио у Синсинати како би пружили подршку нашем прослављеном тенисеру Новаку Ђоковићу. Значај Новака Ђоковића за наш народ је неизмерљив из више разлога. Поред његовог  значаја као изузетног спортисте, он је уједно и најбољи амбасадор Србије у свету.

Медијска пропагандна машинерија западних империјалистичких сила је нанела огромну штету угледу Срба као народа и Србије у перцепцији народа западних држава. Наравно, пропагандни циљ је била дехуманизација и демонизација Срба као народа; како би се оправдала бесправна и безбожна агресија а потом и окупација Србије. Разбијање овакве медијске ругобне слике о  Србији је пало на леђа Новака Ђоковића. Он је ту улогу достојанствено и надасве храбро прихватио и понео иако је то често пута значило да ће сам морати да се бори против свих. Богу хвала, данас је слика Србије  у свету у значајној мери поправљена захваљујући првенствено Новаку Ђоковићу.

У току финалног меча Новака Ћоковића против Федерера, парохијани Св. Стефана Дечанског из Колумбуса су са трибина стадиона у Синсинатију дали издашну подршку нашем Нолету. Након Новакове изузетне победе, свој победнички рекет је одмах након завршеног меча поклонио Свети Јовановићу једном од парохијана Цркве Св. Стефана дечанског у Колумбусу.

Богу Слава и Хвала за све!

Извор: Епархија источноамеричка