Презиремо политичку злоупотребу бриге за здравље

-Љекари у НКТ нијесу умјели или нијесу смјели да демантују директора полиције који је износио неистине о литијама, а похитали су да подрже батинање народа у режији те исте полицијске команде, истиче ректор Цетињске богословије, протојереј-ставрофор Гојко Перовић.

-Национално координационо тијело је опасна играчка у рукама политичара који не знају за дијалог, казао је ректор Цетињске богословије Гојко Перовић у изјави достављеној Вијестима.

Сматра да НКТ од самог почетка епидемије коронавируса у Црној Гори није имало ни најмањи степен разумевања за духовне потребе људи.

-Нити имамо ванредно стање, нити се поштују Устав и закони – већ се крећемо у магли произвољних процјена оних које очигледно не води струка, већ њихова партијска припадност. Љекари у НКТ нијесу умјели или нијесу смјели да демантују директора полиције који је износио неистине о литијама, а похитали су да подрже батинање народа у режији те исте полицијске команде. Ево сад читамо да исти ти људи осуђују своје колеге које су стале уз мирне и молитвене скупове. Је ли молитва епидемиолошки опаснија од организованог пребијања људи у затвореном и на отвореном? Срамота, поручио је Перовић.

НКТ је синоћ, између осталог, забранило верске скупове на отвореним јавним местима осим на површинама које припадају верским објектима.

Перовић подсећа да раде ноћни клубови “са стотинама људи по подрумима”, као и градилишта и тржни центри: -Дакле, пуно људи са разних страна који се међусобно први пут виде, на једном” мјесту – и све то може! А скуп људи на отвореном, који се Богу моле, и који се мање – више познају, јер су вјерници који редовно иду у цркву, – то не може. Е то су методе средњовјековне инквизиције, а не стручног и компетентног тијела.

-Тијело које би требало да нас координише, како је казао Перовић, из дана у дан нас, нажалост, збуњује својом селективном примјеном права и одсуством јасног критеријума.

-Црква неће бити она која крши закон и прописе. Ми се молимо против зла и болести и све чинимо да нас они мимоиђу. Дубоко вјерујемо да Бог чује наше молитве. Остајемо сабрани са својим народом око наших светиња. Презиремо политичку злоупотребу бриге за здравље, која се види са сваког врха Црне Горе, закључио је Перовић.

Извор: Вијести, Митрополија црногорско-приморска