Пријем директора основних и средњих школа у Двору Српске Патријаршије

Данас је у Двору Српске Патријаршије одржан свечани пријем поводом осам школских година успешне сарадње у области верске наставе у основним и средњим школама на подручју Архиепископије београдско-карловачке. Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Амфилохије и Одбор за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке, са благословом Његове Светости Патријарха српског Господина Павла, организовали су сусрет директора основних и средњих школа у Патријашијском двору.

Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије је у беседи, на почетку окупљенима пожелео добродошлицу у име Његове Светости Патријарха српског Г. Павла и истакао да је Свети Сава утро пут српској духовности и просветитељству. Први српски Архиепископ просвећивао је и образовао српски народ и трудио се да у окриљу Цркве одржи школе и државу. И када нису институционално постојале српска држава и школство, Црква је очувала српско образовање и школство, како у манастирима, тако и у црквеним школама. На крају беседе, Високопреосвећени Митрополит је пренео благослов Патријарха српског Г. Павла свим директорима школа на подручју Архиепископије београдско-карловачке.

После беседе Високопреосвећеног Митрополита црногорско-приморског Г. Амфилохија уследио је културно-уметнички програм који су приредили виолински дует и етно група Музичке школе Мокрањац из Београда и Хор цркве Ружице на Калемегдану, а својим наступом се посебно истакао основац Стефан Добраш, полазник Православног катихизиса рецитацијом из представе за децу Светосавског звонца Црква у дванаест слика, у режији ђакона Ненада Илића и Анастасије Илић.