Пријем код Председника Републике Српске


Предсједник Републике Српске г. Милорад Додик уприличио је 29. децембра 2016. године у Бањалуци пријем за представнике вјерских заједница у Републици Српској.

Предсједник Републике Српске честитао је учесницима пријема новогодишње и божићне празнике и Дан Републике Српске. Предсједник Републике оцијенио је да је сарадња институција Републике Српске и вјерских заједница добра и истакао да ће она и даље бити настављена.

Предсједник Додик упознао је представнике вјерских заједница са неким од најважнијих питања у Републици Српској и истакао је да је ова година била успјешна за Републику Српску, јер је она данас стабилна, очуване су њене виталне функције и ојачана економија. Пријему су присуствовали Преосвећени Епископи бањалучки г. Јефрем, захумско-херцеговачки г. Григорије, бихаћко-петровачки г. Атанасије, као и директор Секретаријата за вјере г. Драган Давидовић.

Представници католичке и исламске вјерске заједнице нису се одазвали позиву.
Дан раније организован пријем за представнике извршне, законодавне и судске власти, привреднике, пензионере, студенте, новинаре и спортисте.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка, РТРС