Пријем за новог аустријског амбасадора

амбасадорЊегово Високопреосвештенство Митрополит црногорско- приморски Г. Амфилохије примио је данас, 17. октобра 2008. године, у Двору Српске Патријаршије новог Амбасадора Републике Аустрије у Београду, Његову Екселенцију Г. Клеменса Коју. У срдачном разговору констатовани су добри вишедеценијски односи Српске Православне Цркве у Аустрији са властима ове земље у којој живи више хиљада припадника српског народа.

амбасадорЗахваливши се на решењу питања веронауке у школама које похађају деца наших исељеника, Митрополит Амфилохије је ову прилику искористио да подсети уваженог госта на страдање и континуирани изгон српског православног живља на Косову и Метохији који се признањем независности јужне српске покрајине наставља и добија пуни легитимитет.

амбасадорЊегова Екселенција Клеменс Која, магистар теологије и доктор права, рођен је 1960. године. Студирао је права, теологију и филозофију на Универзитетима у Салцбургу и Риму. У служби у Министарству спољних послова Аустрије од 1989. године био је ангажован у амбасадама у Варшави, Риму и Мадриду.