Пријеми у Епархији зворничко-тузланској

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије примио је у службену посјету 25. октобра 2017. године у Епархији зворничко-тузланској у Бијељини предсједника Српског просвјетног и културног друштва 'Просвјета (Градски одбор Бијељина) проф. др Митра Новаковића.

Његово Преосвештенство г. Фотије и г. Новаковић разговарали су о активностима СПКД Просвјета, као и о сарадњи Епархије и Друштва која је оцијењена као веома добра, уз напомену да увијек постоји простор да се она подигне на виши ниво на пољу просвјете и културе.

Такође, једна од тема разговора су били и предстојећи Вишњићеви дани који се традиционално одржавају у организацији Града Бијељине и реализацији СПКД Просвјета, гдје је дио редовног програма  сваке године посјета Манастиру Тавна.

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије примио је у службену посјету 24. октобра 2017. године у Епархији зворничко-тузланској у Бијељини директора Опште болнице Свети врачеви у Бијељини и посланика у Народној скупштини Републике Српске проф. др Синишу Максимовића.

Његово Преосвештенство и г. Максимовић разговарали су досадашњим позитивним искуствима која носе како свештеници који службују у болницима, тако и пацијенти као и запослени. Мисија Цркве је и изван храма, а једно од битнијих мјеста у којима се она пројављује су болнице.

Такође, разговарало се и о узвишеном позиву љекара који је кроз етику и морал дубоко повезан са вјером хришћанском, о чему свједочи примјер Светих Врача (љекара) Козме и Дамјана чије име и носи Општа болница у Бијељини.

Извор: Епархија зворничко-тузланска