Пријеми у Митрополији дабробосанској

Пријеми у Митрополији дабробосанској
Пријеми у Митрополији дабробосанској
Пријеми у Митрополији дабробосанској
Пријеми у Митрополији дабробосанској

Министар Кантоналног министарства просторног уређења, грађења и заштите околиша Кантона Сарајево г. Дамир Филиповић учинио је 20. марта 2019. године службену посету Његовом Високопреосвештенству г. Хризостому, Митрополиту дабробосанском. Митрополит и г. Филиповић разговарали су о начину помоћи ресорног министарства заштити културног блага Митрополије. После састанка саговорници су посетили Саборну цркву у Сарајеву.

Шеф OSCE-a у Босни и Херцеговини г. Брус Бертон посетио је истог дана митрополита Хризостома. Била је то радна посета током које су саговорници разматрали актуелна питања и односе у БиХ, а пре свега о слободи вероисповести и спречавању дискриминације и сегрегације на верској основи.

Новопостављени амбасадор Републике Аустрије др Улрике Хартман службено је посетила 19. марта 2019. године митрополита Хризостома. Митрополит је гошћи пожелио срећан долазак у БиХ, у Сарајево и у палату Митрополије. У наставку сусрета, Митрополит је уважену гошћу упознао са 800-годишњом историјом Митрополије дабробосанске. У отвореном и пријатном разговору саговорници су се дотакли многих актуелних проблема у БиХ, а пре свега су разговарали о успостављању помирења. Домаћин је уважену гошћу упознао и са проблемом неповратка отете и одузете имовине, конкретно зграде Сарајевске богословије.

Извор: Митрополија дабробосанска