Пријеми у Српској Патријаршији - 23. јун 2010. године

Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј примио је данас, 23. јуна 2010. године, у одвојеним званичним посетама неколико делегација у Српској Патријаршији у Београду. Патријарх Иринеј је прво примио представнике Удружење војних бескућника, на челу са г. Велизаром Рабреновићем. Делегација је изложила постојеће проблеме са којима се суочавају, као и предлоге за решавање.

Патријарх је примио и актуелног председника Удружење Срба из Босне и Херцеговине у Србији г. Душка Беловића који се, у разговору, осврно на историју удружења од настанка до данашњих дана, а на крају је понудио помоћ у сарадњи са Српском Православном Црквом у разним активностима.

Патријарх Иринеј је угостио и представнице добротворног удружења Кола српских сестара, на челу са госпођом Милом Викторовић, која је, осврћући се на историју удружења од 1903. године - тада на челу са Надеждом Петровић - до данашњих дана, упознала Његову Светост са делатностима удружења у савременом периоду и будућим плановима.

Патријарх је у званичну посету примио и делегацију Савеза српских сокола, који су Његовој Светости уручили орден Српски соко I степена (чији је добитник и Владимир Путин, као председник Руске Федерације, Престонаследник Александар Карађорђевић, итд). Сви заједно су се подсетили настанка ове организације, те је предложено да се у будућности заједно са Колом српских сестара организују добротворне акције.

Патријарх српски Г. Иринеј је примио и делегацију Србијагаса, на челу са Генералним директором компаније г. Душаном Бајатовићем. У разговору је било речи о будућој сарадњи ове познате компаније са Српском Православном Црквом.