Пријепоље: Представљен 28. број часописа „Савиндан“

У среду, 24. јануара 2018. године, у Дому културе у Пријепољу у организацији Милешевског културног клуба Свети Сава одржана је промоција 28. броја часописа Савиндан.

Промоцији су присуствовали Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије, председник Српског хералдичког друштва и члан Крунског већа Краљевског дома Карађорђевић г. Драгомир Ацовић, културни посленици Старе Рашке, сарадници и пријатељи Милешевског културног клуба. На овогодишњој промоцији Савиндана а поводом јубилеја 800 година манастира Милешеве, издавач часописа је покренуо иницијативу да трг испред Дома културе у Пријепољу буде назван Трг Светог Саве.

Први број Савиндана штампан је као подлистак Полимља, на Светог Саву 1991. године, да би од петог броја, по окриљем Милешевског културног клуба, прерастао у часопис-годишњак.

Након промоције часописа, у галеријском простору Музеја епископ Атанасије је присуствовао отварању изложбе Николај Краснов – Албум сећања и промоцији истоимене књиге аутора Драгомира Ацовића у издању Хералдичког клуба из Београда. Овом изложбом и књигом, аутор је желео да отргне од заборава сећање на академика Николаја Краснова, једног од најзначајнијих руских архитеката који је дао немерљив допринос српској међуратној архитектури. Пројектовао је зграду Патријаршије српске у Београду, Његошеву гробну капелу на Ловћену, унутрашње уређење цркве Светог Георгија на Опленцу, Дома народне скупштине у Београду, зграде Министарства финансија, Старог двора на Дедињу, пилон моста Александра...

Извор: Епархија милешевска