Прослава грчког празника У Патријаршијској школи на Сиону

У понедељак 25. марта 2019. г., поводом годишњице 25. марта 1821. г., одржана је школска свечаност у Патријаршиској школи за свештенике на Сиону уЈерусалиму. Свечаној академији су присуствовали Његово Блаженство Патријарх јерусалимски Теофил, Архиепископ константински Аристарх, архиепископ јерапољски Исидор и председник Школског одбора, као и други светогробни оци, заједно са генералним конзулом Грчке у Јерусалиму  Христосом Софијанопуљом, члановима конзулата и грчке заједнице, грчки поклоници и монахиње Патријаршије.

Свчаност је почела поздравним говором директора школе архимандрита Матеоса, празничним говором о овом дану професора грчке књижевности Михила Кехагјаса, рецитовањем песама и прозе, певањем националних песама и представљањем кратког позоришног комада од стране ученика, под вођством наставника школе и хоровође цркве Светог Гроба Константина Спиропулоса.

Такође су погледаљни и кратки филмови о страдању грчког народа четристо година под турским отоманским зулумом, борбама грчких отаца и хероја устанка и духовне подршке Цркве осам година после ослобођења овог народа и стварања независне земље ради живота у слободи, напретку и благостању.

На крају академије Патријарх и генерални конзул су похвалили наставнике и ученике на сјајном извођењу.

Извор: Јерусалимска Патријаршија (са енглеског Инфо служба СПЦ)