Природа и пејзажи Израела

Природа и пејзажи Израела

Изложба фотографија под називом "Природа и пејзажи Израела", ауторке Шаи Гинот, отворена је у фоајеу хотела "Континентал".

Амбасадор Израела у Србији Артур Кол отворио је у фоајеу хотела "Континентал" изложбу фотографија под називом "Природа и пејзажи Израела", ауторке Шаи Гинот.

"Поставка је део културне, али и туристичке кампање којом Израел жели да представи лепоте и разноврсности својих предела", рекао је Кол, напомињући да је његова земља својеврсно место сусрета три континента - Азије, Африке и Европе.

"Док се преплићу утицаји - политички, културолошки и историјски на људском плану, постоје и сличности у физичком, географском смислу, што показују ове фотографије предела", рекао је Кол, додајући да у Израелу има вегетације и животињског света са сва три континента.

Фотографије великог формата које приказују снежне планинске врхове и реке на северу, Средоземно море на западу, реку Јордан и Мртво море на истоку, као и пространу пустињу на југу Израела, београдска публика ће моћи да види током наредне три недеље.

Амбасадор Кол изјавио је Танјугу да је културна сарадња Израела и Србије одлична.

Истакао је да је Израел остварио широко учешће у великом броју активности српског културног живота, било да су то филмски фестивали, музичке манифестације, фестивал савременог плеса, годишњи Сајам књига...

"Сада смо донели једну малу изложбу са намером да представимо неке пејзаже из различитих делова Израела. То је део наше кампање да охрабримо туристе из Србије", рекао је амбасадор позивајући наше грађане да посете Израел.

Извор: РТС