Признања директорима школа у Мионици

Признања директорима школа у Мионици
Признања директорима школа у Мионици
Признања директорима школа у Мионици
Признања директорима школа у Мионици

Света aрхијерејска Литургија, којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландског г. Силуан у храму Вазнесења Господњег у Мионици, уз саслуживање Његовог Преосвештенстава Епископа ваљевског г. Милутина и бројног свештенства и монаштва, била је почетак радосног прослављања празника. У чин ипођакона рукопроуизведен је вероучитељ Иван Јовановић, а у чин чтеца вероучитељ Мирослав Јокић.

Након свете Литургије, уз звона храма, кренула је свечана литија улицама Мионице у којој су учествовали припадници полиције, ученици Основне школе „Милан Ракић“, деца из вртића „Невен“ и КУД „Кондир“ из Мионице, као и многобројни благочестиви народ. Након литије освећено је славско жито и преломљен славски колач.

Славска свечаност била је прилика да се Основној школи „Милан Ракић“ и Средњој школи из Мионице доделе архипастирске грамате за труд и рад наставника на пољу образовања и васпитања, за изузетну подршку верској настави и сарадњу са Црквом. Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Милутин уручио је грамате директорима школа Слађани Ранковић и Катарини Чарапић, у присуству Епископа аустралијско-новозеландског г. Силуана, свештеника Далибора Чкојића, секретара за верску наставу, наставника, ђака и пријатеља школе. Поздрављајући народ, епископ Милутин је похвалио ученике и позвао их на још већи труд ка стицању знања, а посебно  на путу ка Богу.

Свечаност је употпуњена пригодним културно-уметничким програмом, након ког је уприличена трпеза љубави, коју су припремили свечари за ову годину.

Извор: Епархија ваљевска