Признање директору Човекољубља г. Драгану Макојевићу

Директор Човекољубља, добротворне фондације Српске Православне Цркве, г. Драган Макојевић изабран је за новог члана Управног одбора ACT Алијансе.

-Својим напорима заслужили сте поверење заједница којима служите, а често сте директно укључени у рад са онима који су остављени од свих, поручила је гђа Амина Мохамед, заменица Генералног секретара Уједињених нација, учесницима Скупштине АСТ Алијансе у Упсали. ACT Алијанса је највећа светска мрежа Протестантских и Православних Цркава и агенција које делују на пољу хуманитарне помоћи, одрживог развоја и заговарања, а посвећен заједнички рад огледа се у подршци и стављању на прво место оних који су најрањивији.

ACT Алијанса је предана партнерствима. Чланице Алијансе из читавог света, са севера и југа, посвећене су борби против неједнакости и климатских промена, боре се за родну равноправност, права људи на кретање, мир, сигурност и заштиту људи у ванредним ситуацијама. Као Цркве и агенције са дубоким коренима у заједницама којима служе, ACT Алијанса је посвећена томе да ниједан човек не буде остављен по страни.

Извор: covekoljublje.org