Pro oriente: Радни састанак у Бечу

Pro oriente: Радни састанак у Бечу
Pro oriente: Радни састанак у Бечу
Pro oriente: Радни састанак у Бечу
Pro oriente: Радни састанак у Бечу

У понедељак, 4. јула 2016. године, последњи пут пре годишњих одмора, уприличен је још један радни састанак у кући кардинала Кенига у 13. бечком округу, а под покровитељством фондације „Про Оријенте“.

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског Господина Андреја је састављен стручни тим бечке Црквене општине који је активно учествовао на радном састанку и на конструктиван начин водио дискусију са свим присутним члановима осталих православних Цркава у Бечу.

Модератор овог састанка, који је поново био уприличен са циљем дискусије о развоју интеграције свих народа у бечко и аустријско друштво уопште, био је овог пута професор Бечког Универзитета Рудолф Прокши (Rudolf Prokschi).

У саставу делегације ЦО Беч су били г. Миодраг Мецановић (новинар, бивши вероучитељ и некадашњи секретар ЦО Беч), г. Вељко Савић (вероучитељ из Беча), као и гђице Софија и Ана Говедарица (обе вероучитељице).

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј је након радног састанка одржао живо и занимљиво предавање о виду сарадње Цркава. Пре почетка предавања Епископа је представио директор фондације „Про Оријенте“ др Јохан Марте лично. Др Марте није крио своје задовољство поводом присуства епископа Андреја, нагласивши да је долазак новог српског епископа 2014. године од великог значаја за све Србе али и остале хришћане, обзиром на то да се плодови мисионарског рада епископа Андреја осећају већ на многим пољима.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска