Проф. др Герхард Роберс у Српској Патријаршији у Београду

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј, заједно са Његовим Преосвештенством Епископом бачким г. Ирнејем, примио је данас у Патријаршијском двору у Београду проф. др Герхарда Роберса, члана Уставног суда Немачке и директора Института за европско уставно право. Пријему су присуствовали проф. др Богољуб Шијаковић, министар вера Републике Србије, г. Драган Чуровић, државни секретар Министарства вера и др Сима Аврамовић, професор Правног факултета у Београду.

Проф. Роберс је, као водећи стручњак Европске уније за односе државе и Цркве, упознао Његову Светост Патријарха г. Иринеја са писаним мишљењем које је, по питању оцене уставности појединих одредби Закона о Црквама и верским заједницама пред Уставним судом Србије, дао на молбу традиционалних Цркава и верских заједница.

Исто тако, проф. Роберс је упознао домаћине са начином решавања низа питања из области државног и црквеног права у Европској унији, а која су од значаја за процес европских интеграција Републике Србије

Његова Светост Патријарх Г. Иринеј је угледном немачком правнику изразио захвалност на ангажовању и драгоценој помоћи Српској Православној Цркви и другим традиционалним Црквама и верским заједницама у Србији.