Програм папиног боравка у Сарајеву

Реч је о осмом папином путовању у иностранство. Папа Фрања ће провести 6. јун у главном граду Босне и Херцеговине и сусреће се са верским и политичким функционерима

Ватикан је у уторак саопштио званични програм папине посете Сарајеву 6. јуна. У питању је осмо папино путовање у иностранство. Иначе, девето путовање Папино од 6. до 12. јула одвешће га у Еквадор, Боливију и Парагвај.

Предвиђа се свечани дочек на сарајевском аеродрому у 9:00, после чега ће бити уређен свечан пријем у Председништву и сусрет са политичким властима. Овде ће папа одржати свој први говор.

У наставку ће папа одслужити мису на стадиону Кошево с почетком у 11 часова, да би се касније сусрео са бискупима Босне и Херцеговине. После ручка, папа Фрања ће се састати са  свештенством, студентима богословља и монаштвом у сарајевској Катедрали у 16:20.

Сат касније папа ће посветити Фрањевачки међународни академски центар, где ће доћи до екуменских и међурелигијских сусрета. Овде ће папа одржати свој четврти и претпоследњи говор који се напето ишчекује.

У 18.30 часова  папа ће се састати са омладином у „Центру Јована Павла II“, пре него што отпутује на аеродром, где ће се уприличити свечаност испраћаја у 19:45 ч.

Папа је још 1. фебруара изјавио да ће посетити главни град Босне и Херцеговине како би допринео „консолидовању“ мира.

Извор: Катпрес