Промоција првог броја часописа „Светосавље“

Синоћ, 12. новембра 2007. године, у великој сали Градске библиотеке у Бијељини одржана је промоција првог броја часописа „Светосавље". Пристутни народ, који је до последњег места испунио салу, поздравила је Милица Марић, представник Светосавске омладинске заједнице. Његово Преосвештенство Владика зворничко-тузлански Г. Василије благословио је скуп и у својој беседи истакао значај рада Светосавске омладинске заједнице, и посебно едукацију српског народа преко часописа „Светосавље". Владика Г. Василије је указао на значај личности Достојевског који је иза себе оставио вечна дела.

Присутне је поздравио Александар Шинкарев, саветник амбасадора Руске Федерације. Уследила су излагања су проф. др Драгана Недељковића и проф. Радивоја Керовића. Оба предавача су исцрпно говорили о личности Достојевског и дали искрене критике самога часописа које су веома пажљиво саслушане.

Јереј Љубо Богдановић истакао је Информативној редакцији да је Достојевски толико тога написао и урадио у своме животу да би му се сигруно могло посветити неколико тематских бројева тако да не чуди што је баш он изабран за тему првог броја часописа. "Надамо се да ћемо и онима који нису имали до сада прилике да се сусретну са дјелима и ликом Фјодора Достојевског отворити врата и увести их у свијет великог човјека, који на првом мјесту био Христов војник а након тога писац и мислилац", изјавио је отац Љубо Богдановић.

Извор: Епархија зворничко-тузланска