Прослава Божића широм света

Радосни празник Божић прослављен је торжествено широм света. У Јерусалиму је Свету Литургију у  Саборној цркви Свете Тројице у Руској Црквеној Мисији служио Архимандрит Исидор (Минајев), шеф  мисије. Светој Литургији су присуствовало је особље амбасаде Белорусије и бројни ходочасници. После Свете Литургије гости и парохијани су позвани на свечану трпезу љубави.

Рождество Христово у Дамаску прослављено је у цркви Светог Игњатија Богоносца - Подворју Руске Православне Цркве. Сви присутни су учествовали у трпези љубави, док су деца примила поклоне.

Архиепископ нарофомински Јустинијан служио је Божићно јутрење и Свету Литургију у Саборној цркви Светог Николе  Руске Патријаршије у Њујорку. Саслуживали су му свештеници храма и архимандрит Тихон, шеф Црквене мисије у Јерусалиму Руске Заграничне Цркве.

Света Литургија је служена и у ставропагијалној цркви Свете Великомученице Катарије у Риму. Пречасни Милан Јуст, представник Папског савета за унапређење хришћанског јединства, који је присуствовао служби, пренео је честитке Председника Савета Кардинала Курта Коха ректору јеромонаху Антонију (Севрјукову).

Светом Литургијом на Божићно вече у цркви Свете Тројице прослављен је Божић у Улан Батору у Монголији.

Православци у Краљевини Тајланд такође су прославили Божић. Они су присуствовали  богослужењима у цркви Светог Николе у Бангкоку, цркви Свих Светих у Патаји и цркви Свете Тројице на острву Пукет.

Извор: www.mospat.ru