Прослава Божића у манастиру Грачаници

Први потпредседник Владе Србије г. Александар Вучић присуствовао Божићној светој архијерејској Литургији коју је служио Епископ рашко-призренски г. Теодосије у манастиру Грачаници на Косову и Метохији

Испред порте манастира Грачаница г. Вучића су дочекали градоначелници више српских општина на Косову и Метохији као и бројни грађани. На уласку у цркву, потпредседника владе поздравио је Епископ рашко-призренски г. Теодосије који је служио Божићну Литургију. Централној прослави Божића у Грачаници присуствовали су и министар одбране г. Небојша Родић и министар без портфеља задужен за Косово и Метохију г. Александар Вулин, градоначелник Грачанице г. Бранимир Стојановић и председник грађанске листе „Српска“ г. Владета Костић.

Вучић: Србија жели мир, али не заборавља свој народ

Александар Вучић изјавио је данас у Грачаници да је његова порука Албанцима да Срби желе мир, преговоре и разговоре, али и да Србија никад неће заборавити на свој народ, а посебно не онај на Косову и Метохији.

Вучић је, у обраћању грађанима после Божићне Литургије у манастиру Грачаници, истакао да положај српског народа није нимало лак наводећи као пример разбијање ћириличних табли у Вуковару или каменовање Срба јуче у Ђаковици. Он је додао да Србија реагује, мирно и суздржано, али не зато што је слаба већ зато што је јака. Србија жели економски да ојача и да ојача своју позицију у свету и обезбеди просперитет, додао је он.

Вучић је рекао да Србија са свима жели да гради добре односе, и поновио да Србија није ни мала, нити слаба, нити је за потцењивање и да неће заборавити ни оставити свој народ, а посебно не на Косову и Метохији. Он је навео да Србија за разлику од других никоме не прети, да је Србији потребан мир, благостање и нова радна места и додао да ће се и данас и са свештенством и са српским првацима на Косову и Метохији разговарати о томе да се што више људи запосли, да се заврши болница у Грачаници, отвори одељење Пољопривредног факултета у том месту, отворе нова радна места и погони и у другим општинама...

Извор: агенције