Прослава Митровдана у Лалићу

На празник Светог великомученика Димитрија, у недељу, 8. новембра ове године, мештани Лалића прославили су своју храмовну славу. Литургијским сабрањем верних началстовао је протојереј-ставрофор Радослав Живанов, уз саслужење протонамесника Горана Артукова.

Прота Радослав је одржао пригодну беседу у којој је, говорећи о животу светог великомученика Димитрија и истовремено позивајући верне да имају љубави једни према другима, истакао животну важност и потребу да будемо часни чланови Цркве Христове.

У овом евхаристијском слављу учествовала су и причестила се деца која похађају часове веронауке у овдашњој основној школи.

После подне, уз молитвено присуство великог броја верних, служено је вечерње богослужење са благосиљанем славског жита и колача.  Сабрањем је началствовао протојереј-ставрофор Мирко Шипка, парох србобрански, уз саслужење неколико свештеника.  Прота Мирко је одржао беседу о потреби хришћана овог времена да долазе у храм Божји, слушају речи светог Еванђеља и потврђују их својим животом, дајући тиме пример за угледање млађим нараштајима који тек долазе.

Кум овогодишње славе господин Дејан Петрић предао је своје кумство господину Душку Бркићу.  Потом је одржан пригодан уметнички програм који је са својим ученицима припремила вероучитељица Слађана Радовић.

Извор: Епархија бачка