Прослава празника Преподобног Прохора Пчињског

Позивамо верујући народ да поводом прославе манастирске славе посети манастир Свети Прохор Пчињски у среду, 31. октобра, и четвртак, 1. новембра 2012. године, и узме молитвено учешће у богослужењима. Дан уочи празника, 31. октобра у 17 часова биће приређен дочек Његовог Високопреосвештенства Митрополита белгородског Јована у манастиру Светог Прохора Пчињског. У 20 часова је празнично бденије.

На дан празника, 1. новембра 2012. године, у манастиру ће се служити света Литургија са почетком у 9 часова, а после свете Литургије креће литија око цркве до спомен-капеле испред манастира, где ће бити извршен свечани чин освећења капеле и проповед Епископа. Следи културно-уметнички програм.

У 18 часова у Бујановцу, у првој српској школи, свечано ће бити отворен српско-руски културни центар. Том приликом биће потписан Протокол о сарадњи Митрополије белгородске и Епархије врањске, као и преломљен славски колач поводом крсне славе хора „Преподобни Прохор Пчињски“ из Бујановца. Следи пригодан културно уметнички програм.

Преподобни оче Прохоре Пчињски, моли Бога за нас!

Извор: Епархија врањска