Прослава Савиндана у Мохову, Опатовцу и Сотину

На дан Светог Саве, првог Архиепископа и просветитеља српског, у храму Вазнесења Господњег у Мохову свету Литургију је служио протојереј Миладин Спасојевић,а за певницом је појао дипломирани теолог Срђан Деспотовић из Мохова. После канона Евхаристије, присутним верницима пригодном беседом се обратио прото Миладин. После заамвоне молитве уследио је обред благосиљања кољива и колача, које је припремио ученик седмог разреда основне школе Стефан Мићић, са својим оцем Стојаном и мајком Сањом.

За 2018. годину кумства се примила Александра Пекић из Мохова. По датом отпусту уследило је певање химне Ускликнимо с љубављу Светитељу Сави, након чега су уследиле светосавске  рецитације ученика основне школе из моховске парохије, због чега су деца од светосавских домаћина награђени пакетићима. На крају је уследило послужење за све присутне.

У 11,30 часова, у храму Светог великомученика Георгија у Опатовцу обављен је обред благосиљања светосавског жита и ломљења светосавског колача, које је припремио кум Веселин Танасић из Опатовца. По завршеном обреду присутнима се обратио прото Миладин, честитајући им празник Светог Саве, након чега је уследило појање Светосавске химне и послужење за све присутне,  које је за ову прилику припремио овогодишњи  кум Веселин. Кумства за 2018. годину примио се Гојко Ганић из Опатовца.

У поподневним часовима у храму Светог оца Николаја у Сотину прото Миладин служио је Вечерње богослужење, на којем је узео учешћа  већи број верника, како из Сотина тако и из Миклушеваца. По завршеној вечерњој он je сабранима честитаo   празник, a nакон тога је уследило освећење славских обележја, које је припремио ученик четвртог разреда основне школе Лазар Цвијовић, са својом мајком Вањом из Сотина.

Затим су ученици школа из Сотина и Миклушеваца рецитовали светосавске песмице, након чега је кум Лазар са мамом Вањом даривао присутну децу светосавским пакетићима. На крају је уследило послужење за све присутне. За 2018. годину кумства се примила ученица четвртог разреда Вања Вујасиновић из Сотина.

Извор: Епархија осечкопољска