Прослава Свете Петке у Нишу

Прослава Свете Петке у Нишу
Прослава Свете Петке у Нишу
Прослава Свете Петке у Нишу
Прослава Свете Петке у Нишу

У навечерје празника Преподобне матере Параскеве, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Јован служио је празнично бдење у малом Саборном храму Живоносне Тројице у Нишу. Епископу је саслуживало свештенство нишког Саборног храма.

На празник Свете матере наше Параскеве, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Јован служио је Божанствену Литургију у храму посвећеном овој дивној светитељки у Нишу. Епископу је саслуживало братсво овога светог храма као и свештеници нишке Саборне цркве. Након свете службе Епископ је са свештенством осветио крстове за храм који се тренутно налази у изградњи а потом благословио новоподигнуту чесму испред храма.

Након освећења преломљен је славски колач а Епископ је све верне који су се скупили у великом броју поздравио пригодном беседом говорећи о преподобној матери Параскеви као узору нашег живљења. Након Литургије заједничарење је настављено трпезом љубави.

На празник Преподобне матере Параскеве, у поподненим часовима, у просторијама Светосавског дома у Нишу, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Јован благословио је и преломио славски колач поводом крсне славе градске општине Медијана. Епископ је честитао празник председнику општине Медијана као и свим његовим сарадницима и пожелео сваког благослова и успеха у њиховом даљем раду.

Извор: Епархија нишка