Прослава Светог Саве у београдским школама

Прослава Светог Саве у београдским школама
Прослава Светог Саве у београдским школама
Прослава Светог Саве у београдским школама
Прослава Светог Саве у београдским школама

Председник Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке, Преосвештени Епископ липљански г. Јован, пратећи већ устаљене обичаје, посетио је више београдских школа и преломио славске колаче са директорима, наставницима и ученицима.

Управа и ученици Војне и Спортске гиназије који се труде у стицању знања под истим кровом, имали су част као и претходних година да их посети и честита школску славу Председник Одбора за верску наставу Архиепископије. У свом поздравном слову владика Јован је указао на то да нису ни мало случајно под истим кровом ове две школе: обе се труде да код ученика развију посебне дисциплине и вештине тела али да је успех потпун ако је и потпомогнут здравим духом.

Исту радост су имали и ученици ОШ за слабовиде „Драган Ковачевић“. У присуству родитеља, добротвора и помагача ове школе као и председника општине Стари Град, Преосвештени Владика Јован је преломио славски колач са директорком Силваном Плавшић, њеним сарадницима и ученицима.

Ни ученици ОШ „Никола Тесла“ у Раковици нису били ускраћени благослова Владике Јована. На позив ученика и директора, г. Станислава Стевуљевића, Преосвештени Епископ је посетио школу на дан Светога Саве, преломио славски колач и присуствовао свечаној академији коју су припремили ученици са својим наставницима.

Будући да се  истога дана када наша Црква слави спомен на Светога Саву обележава и светски дан холокауста, Преосвештени Епископ Липљански г. Јован је присуствовао и полагању венаца на месту некадашњег логора Топовске шупе. Заједно са представницима Владе Републике Србије, представницима Града и представницима Јеврејске општине, Владика се обратио окупљенима говорећи о страдању током Другог светског рата.