Прослава Светог Саве у Лозани

Прослава Светог Саве у Лозани
Прослава Светог Саве у Лозани
Прослава Светог Саве у Лозани
Прослава Светог Саве у Лозани

Обележавање празника Светог Саве у Лозани отпочело је светом архијерејском Литургијом коју је служио Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј.

Саслуживали су надлежни парох Богољуб Поповић, парох женевски Александар Ресимић, православни франкофонски парох у Лозани Пјер Франсоа Меан и ђакон Иван Толић. Благољепију службе допринели су појци парохије Света Три Јерарха.

Поред парохијана, светој Литургији присуствовали су деца и родитељи Српске допунске школе са учитељицом Бојаном Голубовић. У свом обраћању, владика Андреј је захвалио најмлађима што су дошли да учествују у програму у част Светог Саве, нашег просветитеља и учитеља, који нас је пре више векова духовно родио, стварајући Српску Цркву и градећи цркве и манастире.

Након службе, Епископ је осветио славске симболе у част светитеља у присуству деце, колачара и родитеља. Кумови овогодишње славе били су Драган и Стана Ракић из Екублана, који су славу предали породици Милошевић из Ла Тур де Пеа.

По завршетку славског обреда, Епископ је са свештеницима и народом уживао у рециталу који су деца допунске школе спремила у част првог просветитеља и учитеља, Светог Саве.

Извор: Епархија асутријско-швајцарска