Прослава Светог Саве у Синсинатију

У недељу, 29. јануара 2017. године, парохијани српске православнеу цркве Светог Ђорђа у Синсинатију, Охајо, прославили су једну од најрадоснијих слава за Србе широм света, Светог Саву.

Света Литургија је почела у 10,30 часова. Проти Петру Петровићу прислуживали су у олтару Вељко Уверић, Марко Петровић, Јован Петровић и Алекса Станишић, који је читао апостол. У наставку свете Литургије Марко Петровић је прочитао Символ вере. Такође, током свете Литургије, Софија Станишић прочитала детаљан реферат о животу Светог Саве, његовом историјском значају за Србе и трајном доприносу и наслеђу овог светитеља. Прота Петар је поздравио сву децу у цркви и благосиљао и преломио славски колач.

Кумови за 2017. годину били су Предраг и Данијела Перић са децом. Вељко и Гордана Уверићи са децом су се великодушно прихватили кумства за следећу годину.

После свете Литургије, у црквеној сали кумови Перићи су припремили укусан ручак. Као што је обичај на овом свечаном дану, сва деца су рецитовала песме на енглеском и српском језику, углавном о животу и наслеђу Светог Саве. Дечјим програмом су координирали др Слободан и Ајлин Станишић, који су припремили лепе поклоне за сву децу. Отац Петар је позвао све родитеље да наставе да образују своју децу о значају овог дана и да прихвате одговорност да живе у складу са учењима Светог Саве.

Ђошуа Савић

Извор: Источноамеричка епархија