Прослављен Божић у Бања Луци

Прослављен Божић у Бања Луци
Прослављен Божић у Бања Луци
Прослављен Божић у Бања Луци
Прослављен Божић у Бања Луци

Празник Рођења Господа Исуса Христа и ове године свечано је прослављен у свим храмовима Епархије бањалучке.

У Саборном храму Христа Спаситеља у Бањој Луци је на Бадњи дан служена света Литургија у којој је учешће узео велики број верника. Уследио свечани дочек бадњака. Велико повечерје са освећењем бадњака, са почетком у 17 часова, служио је Његово Преосвештенство Епископ бањалучки г. Јефрем. Богослужењу су, поред великог броја верника, присуствовали председница Републике Српске гђа Жељка Цвијановић и Председавајући Председништва БиХ г. Милорад Додик.

На празник Рођења Христовог поноћну свету архијерејску Литургију служио је епископ Јефрем, уз саслужење више свештеника и ђакона. Послије Литургије Епископ је честитао празник свим верницима и указао на значај очувања православне породице. Затим је прочитана Божићна посланица Патријарха српског г. Иринеја и свих архијереја Српске Православне Цркве.

Литургију, као и велико повечерје, у директном преносу могли су да прате и гледаоци Радио-телевизије Републике Српске. Богослужбене свечаности поводом празника Рођења Христовог увеличало је и СПД Јединство-

У 9 часова ујутро служена је друга света Литургија којој је такође присуствовао велики број верника.

Извор: Епархија бањалучка