Прослеђена помоћ избегличком кампу у Реснику

По благослову Његовог Високопреосвештенства, Митрополита црногорско-примрског Г. Амфилохија, Верско добротворно старатељство проследило је помоћ избегличком непризнатом центру у Реснику. Помоћ у стварима и новцу, коју су прикупили парохијани храма Св. Апостола Луке у Кошутњаку, јуче је стигла до оних којима је најпотребнија.

Верско добротворно старатељство моли сва братства и све парохијане београдских храмова да се укључе у следећу акцију прикупљана помоћи за огрев и трајно збрињавање избеглих и расељених са Косова и Метохије смештених у избегличком центру у Гроцкој. Апелујемо да се помоћ у гардероби више не скупља јер су њу добили сви непризнати кампови у довољним количинама. У току је акција у којој свештенство и Црквене општине на себе преузимају бригу о једној породици из Гроцке и за њу прикупљају прилоге којима ће породице отпочети градњу породичних кућа у Гроцкој. Надамо се да ће на овај начин људи који и даље живе без струје и воде а који не губе наду да ће себи обезбедити трајни смештај, коначно добити свој кров над главом. Прикупља се новац и грађевински материјал.

На овај начин Архиепископија је кренула корак даље у помоћи и труду око најугроженијих, препознавши суштински проблем са којим се носе сви избегли и расељени из колективних, непризнатих центара.

Секретар ВДС-а
јереј Владимир Марковић